Najaarsbijeenkomst 2018

Op dinsdag 2 oktober 2018 vond de najaarsbijeenkomst van BECAS – Belgian Event Caterer Association plaats. Dit was voor BECAS het tweede event sinds de oprichting op 1 januari 2018.

De Najaarsbijeenkomst werd gehost door Ruben Robeyns van Atelier V en stond in het teken van van het thema: ‘Sociale Inspecties & Interim’. Een ‘hot topic’ waarbij de theorie en praktijk niet altijd even goed op elkaar aansluiten en daarom voor BECAS een reden om hier aandacht aan te besteden om kennis uit te wisselen, praktijk ervaringen en wetgeving naast elkaar te leggen én inspiratie op te doen met sector genoten.Graag nemen wij u nog een keer mee terug naar 2 oktober 2018.

Ruben Robeyns en zijn collega’s van Atelier V ontvingen alle gasten op culinaire en vriendelijke wijze in het Limburgse. Elk BECAS lid ontving bij binnenkomst een badge, waarna er de mogelijkheid was om met elkaar bij te kletsen. Het was immers alweer even geleden dat de leden elkaar gesproken hadden.

Na het ontvangst besprak Steven Droogers; voorzitter de verenigingszaken. We bespraken onder andere over de stand van zaken en verwelkomende we twee nieuwe leden: De Feestarchitect (Christ Schepens & Nele Van Spuybroeck) en Huis Van Dijck (Dieter Bilsen & Sofie Dirickx). U vindt de bedrijfsgegevens van beide cateraars terug op de website. Via de login kunt u persoonlijke gegevens terugvinden van beide cateraars.

Steven Droogers sloot de verengingszaken af met een update over de Sector Partners Gault & Millau en EPCAS. Als laatste gaf hij het woord aan Bestuurslid Stephanie van Oorschot die meer vertelde over de voordelen die BECAS leden hebben bij EPCAS events. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan deze pagina of bekijk paragraaf 3 in je BECAS contract.

Thema: Sociale Inspecties & Interim. 
Een ‘hot topic’ voor Belgische event cateraars en vooral interessant om het laatste nieuws over te volgen. Maandag 1 oktober vond er zelfs een wetswijziging plaats rondom de wel bekende ‘opeenvolgende dagcontracten’. Committee of Related Branches leden Horecafocus en Mise en Place hebben in overleg het plenaire gedeelte vormgegeven en twee interessante sprekers genodigd: Karl Böhrer – Consultant bij Horecafocus, Valeria de Leeuw, HR Manager bij Coeur Catering en Keynote Ann Cattelain, Legal Director bij Federgon.

Karl Böhrer
Karl startte met een uiteenzetting over Sociale Inspecties. Hij begon zijn presentatie met de woorden: “Sociale Inspectie is geen exacte wetenschap”. Vervolgens nam hij de BECAS leden mee in de rode draad rondom het onderwerp Sociale Inspecties. Welke inspectiediensten zijn er? Waar moet men rekening mee houden? Waar liggen de klemtonen op en zijn belangrijke aandachtspunten? Zijn er regionale verschillen? En wat zijn nu de gevolgen van zo’n inspectie. Karl sloot zijn presentatie af met tips. Als BECAS lid kunt u de presentatie van Karl nog eens rustig doorlezen via de button hieronder.

Valeria de Leeuw
Naast kennisoverdracht van externen, doen BECAS leden ook zelf verslag in de vorm van een Best Practice, eigen ervaring of presentatie. Tijdens de Najaarsbijeenkomst vertelde Valeria De Leeuw van Coeur Catering over een inspectie die zij onlangs gehad hebben bij Coeur Catering. Door deze eigen ervaring te delen met de andere leden ontstond er een dynamisch gesprek met de groep. Wil je meer weten over de ervaringen van Coeur Catering op het gebied van Sociale Inspecties & Intrim, neem dan rechtstreeks contact met hun op via de login pagina.

Ann Cattelain
Het plenaire gedeelte werd afgesloten door Ann Cattelain, Legal Director bij Federgon. Federgon is de federatie van HR-dienstverleners, bestaande uit 7 verschillende commissies en met meer dan 500 leden. Federgon heeft drie hoofddoelen: Vertegenwoordiging van leden die actief zijn op het vlak van HR-dienstverlening en arbeidsbemiddeling in de breedste zin van het woord, Kennis ontwikkelen en delen en individuele ondersteuning, opleiding en lobby. Ann vertelde over de aandachtspunten inzake uitzendarbeid en ging verder in op wetswijziging van 1 oktober 2018. Wilt u de presentatie nogmaals rustig doornemen, bekijk deze dan door op de button hieronder te klikken.

De dag werd afgesloten met een ‘kijkje in de keuken’ bij Atelier V in zowel het nieuwe kantoor, als de keuken. Daarnaast vertelde Ruben over zijn bedrijf als totaalconcept en zijn werkwijze. Vervolgens gingen we aan tafel waar Ruben zijn nieuwe ‘food sharing’ concept met de ons deelde. Na het dessert en positieve woorden van de leden vervolgde ieder zijn weg naar huis.

Op maandag 11 februari nodigen wij u weer van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie! Houd de website en uw e-mail in de gaten voor meer informatie.

VerenigingszakenUiteenzetting HorecafocusKeynote Ann Cattelain

Foto’s

Word BECAS lid

Wilt u zich aansluiten als Belgische event cateraar of
als Committee of Related Branches?

Klik hier