Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /data/sites/web/becasbe/www/wp-includes/formatting.php on line 3506

Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /data/sites/web/becasbe/www/wp-includes/formatting.php on line 3506
Skip to main content
EvenementenVoorgaande

Terugblik BECAS Voorjaarsbijeenkomst 2024

By april 29, 2024juni 13th, 2024No Comments
Becas zomerdrink

Wauw!

Afgaande op de vele positieve reacties die we kregen mogen we met gepaste trots terugblikken op een geslaagde bijeenkomst die onze verwachtingen meer dan overtrof.

Gastheer Gregory Van Wonterghem inspireerde ons met een eerlijk en hartverwarmend ondernemersverhaal over het ontstaan en de rijke historie van zijn familiebedrijf. Zo weten we nu dat vader Marc de echte koning van het Vlaamse nachtleven was nog voor de grote discotheken en ook de door hem gestarte Carré het levenslicht zagen. We leerden ook dat Gregory mee aan de doopvont van het flexijob-statuut stond na een uitdagende periode waarin het bestaan van de firma op het spel stond. Nadien namen we een kijkje in de productiekeuken van het cateringbedrijf en als kers op de taart kregen we een demonstratie van het klank -en lichtspel van discotheek Diedjies.

BECAS

Daarna ging het richting Kasteel Blauwhuis waar gastvrouw Marie Romel ons ontving in de imposante ronde kamer van het kasteel te Izegem. Voorzitter Steven Droogers opende het plenaire gedeelte met een update van de verenigingszaken alvorens het woord te geven aan de belangenverenigingen waarmee BECAS vzw actief samenwerkt. Christine Merckx introduceerde de aanwezigen in de diverse wereld van de Belgische evenementensector en hun respectievelijke federaties. Samen met BECAS worden ze verenigd door de koepelorganisatie Event Confederation. Christine maakte ons warm voor het kwartaalonderzoek dat ons kan helpen om de vinger aan de pols te houden over de belangrijkste trends en evoluties in de eventsector. We kregen ook een terugblik op Echo24, het nationaal congres dat vorige maand voor de tweede maal plaatsvond.

BECAS
BECAS
BECAS

Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen kwam zijn strijdpunten voor de Horeca nav het geslaagd voorzittersdebat ‘kaarten op tafel’ verder toelichten. Top of mind was natuurlijk de recent gewijzigde voorwaarden voor het flexijob-statuut en de juridische strijd die hiervoor recent opgestart werd om de nieuwe maatregelen terug te draaien. Helaas werd het ingediende wetsvoorstel om de ingevoerde beperkingen te herzien recent verworpen in de commissievergadering van De Kamer

BECAS

Lore Claes had als beleidsmedewerker evenementen van OVAM de dappere taak om de aanwezigen te gidsen en informeren over de gewijzigde wetgeving mbt herbruikbaar cateringmateriaal en selectieve inzameling op evenementen. Meer informatie vind je terug op ons kennisplatform en via www.groenevent.be  Afsluiten deden we in het koetshuis van het kasteel met een culinair hoogstaand en zeer gesmaakt diner verzorgd door Van Wonterghem catering. Tussen de gangen door zorgde onze huisband ‘turtle wax’ voor extra ambiance en na het dessert werd er ,zoals dat hoort onder catering professionals, nog duchtig nagekaart aan de bar.

Kortom, we kijken met veel dankbaarheid terug op een zeer geslaagde editie met veel nieuwe gezichten en interessante ontmoetingen. We zijn vooral fier op de verbindende kracht van onze vereniging en we hopen u even talrijk te mogen verwelkomen op onze volgende bijeenkomst want samen bereiken we meer!